• Ne gasiti pe:
Crema cu vanilie si ciocolata

Crema cu vanilie si ciocolata

  • 32 Vizualizari
  • min
  • persoane

Ingrediente

, 2 oua, 2 linguri zahar , 2 linguri faina Pentru crema , 500 ml lapte, 2 plicuri gelatina , 4 oua, 200 g zahar, 500 ml frisca , 200 g ciocolata, 1 fiola esenta de vanilie (sau un baton) Pentru glazura , 100 g zahar, 100 ml lapte, 50 g unt

Instructiuni

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Se adauga zaharul, se mai bate putin si se pune faina. Se unge o tava de cozonac mare cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 15 minute. Se amesteca laptele cu zaharul, ouale, esenta de vanilie si se fierbe pe bain-marie pana devine o crema consistenta. Crema se imparte in doua, iar intruna se adauga ciocolata topita. Gelatina se pune la inmuiat 10 minute, dupa care se adauga in creme. Cand cremele s-au racit se adauga frisca batuta (care a fost impartita in doua). Pentru glazura se topeste zaharul pana se caramelizeaza, se adauga laptele si untul si se fierbe pana se ingroasa. Se asaza in tava de cozonac folie de plastic, se pune blatul, crema de ciocolata, cea de vanilie si deasupra se toarna glazura de caramel. Se da la frigider pentru 2 ore.

  • 4 years ago


Retete asemanatoare