Categoria » diverse, » Crema cu vanilie si ciocolata adaugata la / afisari: 1293

Crema cu vanilie si ciocolata

crema-cu-vanilie-si-ciocolata-d1b6c51d8c9b14bf243c73ab3a229bf4.JPG
crema-cu-vanilie-si-ciocolata-d1b6c51d8c9b14bf243c73ab3a229bf4.JPG Click pe poza pentru marire

Ingrediente necesare

  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri făină pentru cremă
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri gelatină
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 500 ml frişcă
  • 200 g ciocolată
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • sau un baton
  • pentru glazură
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt

Instructiuni de preparare

Pentru blat se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă tare. Se adaugă zahărul, se mai bate puţin şi se pune făina. Se unge o tavă de co­zonac mare cu ulei şi se tapetează cu faină, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor pentru 15 minute. Se amestecă laptele cu zahărul, ouă­le, esenţa de vanilie şi se fierbe pe bain-marie până devine o cremă consisten­tă. Crema se împarte în două, iar într­una se adaugă ciocolata topită. Gelatina se pune la înmuiat 10 mi­nute, după care se adaugă în creme. Când cremele s-au răcit se adaugă frişca bătută (care a fost împărţită în două). Pentru glazură se topeşte zahărul pâ­nă se caramelizează, se adaugă lapte­le şi untul şi se fierbe până se îngroaşă. Se aşază în tava de cozonac folie de plastic, se pune blatul, crema de cio­colată, cea de vanilie şi deasupra se toar­nă glazura de caramel. Se dă la frigider pentru 2 ore.

  • Retete similare cu "Crema cu vanilie si ciocolata"

comentarii despre reteta: Crema cu vanilie si ciocolata
Pentru a adauga un commentariu trebuie sa va logati!
Posteaza un comentariu
  • Nu exista commentarii.